Dekor og inskripsjon på gravsteinen

Inngravert gravstein med minneord fra Gravstein24.

Det meste er mulig når du skal komponere en gravstein. Våre håndverkere kan anbefale deg skrifttype og farge til de ulike steinsortene vi fører.

Nytt navn eller oppussing av eksisterende gravstein

Mange har familiegrav, og med tiden har de også behov for å fylle på navn. Dette kan vi hjelpe deg med. Vi graverer nytt navn i samme utførelse som på eksisterende stein. Navnet blir plassert slik at det ser pent og naturlig ut. Hvis tidligere inngravering er slitt, eller steinen skal renses, anbefaler vi at dette pusses opp samtidig. Dette er imidlertid selvfølgelig helt opp til deg. 

Prisen for ny inngravering er 7900 kroner. Det inkluderer det fulle navnet med én datolinje inngravert i lakk, vask av steinen og transport og montering tilbake på gravlunden.

Les også: Sett nytt navn på gravsteinen 

Tekst, skrifttype og signatur

Utforming av tekst er med på å gi gravsteinen et personlig preg. En hilsen, et sitat, en strofe fra en sang, eller kanskje et dikt som betydde mye for den avdøde. 

Du velger selv skriftfargen. De vanligste er hvit, svart, sølv eller 22karat bladgull. Du kan også gå for dypblåst eller påsatte bronsebokstaver. Det er også mulig å gravere inn avdødes signatur. Mulighetene er mange, fortell oss hva du har sett for deg så veileder vi deg og sender deg skisse.

Visste du at inskripsjon av tekst vil falme med årene, men det gjør ikke påsatte bronsebokstaver? De holder seg fine i langt flere år. Nå kommer de også i sammensatte ord, slik at det er mindre arbeid med både montering og vedlikehold.

Sandblåste symboler, bilder og logo

Gravsteinene kan gjøres så personlige eller tradisjonelle som du ønsker. Og det er lite som står i veien for å gjøre gravsteinen spesiell for deg og resten av familien. Vi har et stort utvalg, men hvis du ikke finner noe du liker kan vi tegne noe spesielt etter ønske fra deg. 

Alt fra et portrett av den avdøde, hund, utsikten fra feriestedet eller utkiksposten på fjellet, eller en hobby som betydde mye. Alt er mulig. Dekorer steinen med noe som var typisk for den avdøde. Her er det lov til å være både kjærlig og humoristisk, du bestemmer.

Les også: Slik produserer vi gravsteiner 

Vedlikehold og sikring av gravstein 

En gravstein som har stått på gravlunden i mange år trenger som regel en grundig vask og vedlikehold. Da renser vi med et spesialmiddel og legger på ny lakk eller bladgull. Deretter impregneres steinen mot regn og sur nedbør. Etter en slik behandling vil steinen fremstå som ny. Om nødvendig kan vi utføre vedlikehold av gravstein ute på gravlunden. I tillegg hjelper vi deg med bolting av gravsteinen i henhold til gravferdsloven.

Les også: Slik rengjør du gravsteinen 

Hva er bolting?

Alle gravsteiner skal ha en sokkel, som deretter graves ned i jorden for å få et stødig underlag. Det sørger også for at den ikke velter. Her kommer boltingen inn.

Bolting er når man borrer to hull i sokkel, to hull i gravsteinen og setter inn to bolter for å hindre gravsteinen i å velte. Gravsteinen blir ikke limt i sokkelen, da vi følger forskriftene for montering av gravstein (gravferdsloven).

Dette gjør gravsteinen sikrere og mer stødig. Husk at det er fester av graven som er ansvarlig for dette, og nettopp derfor kan det være lurt å ta en sjekk på at alt er som det skal et par ganger i året. 

Lese mer om lover og regler for gravlunden her, eller ta kontakt om du lurer på noe. Ring oss på telefon 4000 2448 eller send oss en epost.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe i forbindelse med ditt kjøp, eller trenger veiledning.