Spesiallaget eller egendesignet gravstein

Gravstein 24 får mange unike henvendelser om spesielle- og egendesignet gravstein.

Denne typen henvendelser er noe av det som gjør jobben vår ekstra unik og givende. Tanken på at noe man har vært med på å tegne og lage kommer til å stå, kanskje så lenge som 100 år ute på gravlunden, til glede for flere generasjoner, det gir en helt enorm stolthet. Nærheten og samarbeidet med familiene som har mistet en av sine kjære gir minner for livet. Hver og en vi møter i vårt daglige virke får en helt spesiell plass i hjertene våre, og erfaringene det gir oss tar vi med videre i eget liv.

2020 ble et spesielt år for mange. Både med tanke på alt som skjedde i samfunnet og den påvirkningen det har hatt på oss som mennesker. Dette ble også året da jeg fikk være med på å skape egendesignede gravsteiner for familiene til to unge mennesker som jeg kommer til å huske for resten av livet. 

En gravstein utenom det vanlige

Den ene henvendelsen kom via mail med spørsmål om vi hadde mulighet til å lage noe helt spesielt til den som hadde gått bort. Familien hadde sett litt på nett og ute på gravlundene, men fant ikke en gravstein som var akkurat slik de ønsket seg. De ville ha med ulike elementer og steintyper satt sammen til en helhet. Bilder, utsnitt og tanker ble delt. Jeg satte meg først med skisseblokken og deretter med tegneprogrammet vårt.

Vi sendte ideer litt frem og tilbake for å bli enige om formen på gravsteinen, steintyper, overflatebehandling, dekor, integrert lykt, påmontert bronsedekor og tekst. Sluttresultatet ble en unik og nydelig stein i sort- og hvit granitt, med svensk gneis i rød som skille mellom hovedelementene.

En stein som skal gjenspeile hvem den avdøde var 

Den andre steinen jeg husker særlig godt fra 2020 skulle være til en ung mann. Her kom henvendelsen via bekjente. Familien ville også her lage noe unikt. Deres tanke var at gravsteinen skulle være et minne om personen avdøde var og samtidig gjenspeile interessene hans.

De hadde en klar ide om steinform, dekor, tekst og bilder. Kunden kom hit til kontoret vårt i Vestby. Her ble det noen timer med tegning for å få alle detaljer og proporsjoner så nøyaktige som mulig. Gode historier og minner ble fortalt, og jeg skal ærlig innrømme at det ble delt både tårer og latter underveis. 

Familien ønsket å ha med porselsensbilde, egendesignet dekor laget av søsteren, dekor som viste hans fritidsinteresser og deler av refrenget fra en sang han var glad i. 

Resultatet ble en nydelig helpolert stein i sort granitt med 22 karat bladgull i all dekor og detaljene i gitaren. En unik gravstein som gjenspeiler alt familien ønsker å minnes når de besøker gravstedet.

Kun fantasien setter grenser

Vårt mål ved å skrive litt om dette temaet er å vise noen av mulighetene som finnes hvis man vil ha noe helt eget og unikt. Jeg vil nesten gå så langt som å si at ingenting er umulig å få til når det gjelder gravstein. Det er kun fantasien som setter grenser.

Bilder og tekst er godkjent på forhånd av familiene. Jeg vil samtidig få takke dem for tilliten og den åpenheten de gir rundt et ømtålig og sårt tema. 

Ønsker du noe eget eller at vi skal tegne noe for deg? Ta kontakt med oss  

Beste hilsen fra Tonje Hovland, daglig leder.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe i forbindelse med ditt kjøp, eller trenger veiledning.