Selvvanningskasser for kirkegården

Blomstrende gravsted med selvvanningskaser

Hva om du kunne plante det du ønsker på graven uten å bekymre deg for hyppige vanningsbesøk?

Har du ansvar for en eller flere gravplasser vet du at det kan bli mange turer i sommerhalvåret, spesielt når det er lite nedbør. Det er ganske irriterende å ha pyntet graven med flotte blomster, men av ulike grunner ikke ha anledning til å følge opp med nødvendig vanning. I så fall kan du overlate jobben til en selvvanningskasse.

Hva er en selvvanningskasse?

Selvvanningskassen er en blomsterkasse som er plassert i en vannkasse. I bunn finner du rom for vann, mens jord og blomster ligger i den øverste delen. Kassene er utformet slik at de tåler frost og ytre påvirkning fra telen, og de blir ikke skadet av gravlykter eller teletinere.

Les også: Hvordan gjøre ren gravsteinen? 

Hvordan fungerer det?

Disse kassene benytter prinsippet kapillærvanning, hvilket innebærer av vannet trekkes opp gjennom tråder, veker eller sugefilt. 

Sjekk reglene for din kirkegård

Du finner selvvanningskasser i størrelser som passer til gravstedet, men sjekk med regler og forskrifter som gjelder for kirkegården. Det er vanlig å grave kassene såpass dypt at de flukter med bakken, for da unngår du at de blir skadet av gressklipperen.

Se flere tips her, eller ta kontakt dersom du trenger hjelp med nedsetting av selvvanningskasse. Denne jobben kan vi gjøre samtidig som steinen blir montert. Ring oss eller send oss en epost .

Ny gravstein på gravstedet
Uansett om gravstedet har en gammel eller ny stein, så passer det fint med noen planter og blomster. Gjør det enkelt for deg selv med en selvvanningskasse.

Fordeler med selvvanningskasse 

Takket være selvvanningskasser kan du dra på ferie uten at plantene tørker ut. I verste fall fyller du kun en til to ganger i måneden, men ofte er det rikelig med det vannet som kommer med regnskyene.

Jorden trekker opp vann når det trengs, og det gir gode vekstforhold for plantene på graven. Husk å bruke langtidsgjødsel, så vet du at jorden alltid har rikelig med næring.

Les også: Planter og blomster til gravstedet for alle sesonger  

Det er vanlig å velge blomster og planter som krever lite vanning for gravsteder, men dette er ikke nødvendig med en selvvanningskasse. Dette åpner for langt flere muligheter med tanke på valg av beplantning, og du kan få graven akkurat slik du ønsker.

Kassene er dessuten designet slik at de drenerer bort overflødig vann i perioder med mye regn.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe i forbindelse med ditt kjøp, eller trenger veiledning.