Plant blomsterløk på høsten

Påskeliljer på gravstedet

Ikke bare er løkblomster enkle å plante på gravstedet. Når de først springer ut i blomst, er de et praktfullt syn med sine fargerike kronblader.

Vi planter løkblomster når høsten nærmer seg, og det er ganske enkelt fordi løken trenger litt tid med lavere temperatur før den blomstrer. Derfor er det perfekt å få de ned i jorda før frosten kommer, og deretter vente på de første spirene utpå våren.

Det er dessuten mye hyggeligere å besøke gravstedet på våren når litt av vedlikeholdet allerede er gjort.

Les også: Selvvanningskasser for kirkegården 

Hvilke løkblomster passer til graven? 

Det finnes mange ulike sorter løkblomster, og de har alle sine unike egenskaper. Ikke alle er like godt egnet for området foran gravsteinen, men det burde være ganske enkelt å finne en favoritt blant disse løkblomstene:

• Tulipaner 

• Liljer

• Ranunkler

• Allium

• Stjernehyasint

• Keiserkrone

Les også: Planter og blomster til gravstedet for alle sesonger 

Hvordan plante blomsterløk?

Blomsterløk dukker opp i butikkene på tampen av sommeren. Allerede da kan du sette i gang med plantingen. De bruker tiden med plussgrader til å gro røtter, slik at sjansen er bedre for å overleve vinteren. 

For å lykkes med blomsterløk, trenger du bare å følge denne enkle oppskriften:

1. Grav et hull med en dybde som tilsvarer drøyt to ganger blomsterløkens høyde, og pass på at jorden rundt er løs nok til at den kan gro ut røttene sine. Nødvendig dybde pleier dessuten å stå beskrevet på pakken.

2. Sørg for at løken ligger med spissen opp, så får den enklest mulig vei til overflaten.

3. Legg tilbake jorden og vann området. 

Hvis dere er flere som ser til gravstedet, kan det være lurt å sette et merke der du har plantet. Dette hindrer at noen ved et uhell graver de opp igjen, eller planter noe annet over.

Les også: Sensommer ved gravstedet 

Skal løken fjernes etter blomstring?

Det korte svaret på dette er nei. Mange løkblomster kommer tilbake, men du må kjempe mot ønsket om å fjerne de halvvisne blomstene og bladene. Disse inneholder nemlig næring som skal tilbake til løken, og dermed øke sjansene for ny blomstring. 

Vi håper du har funnet noen nye alternativer til den tradisjonelle beplantningen. Trenger du noen andre tips? Ring oss på telefon 4000 2448 eller send oss en epost – vi bistår gjerne med råd. 

Kontakt oss

Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe i forbindelse med ditt kjøp, eller trenger veiledning.