Personlig preg på gravstein

Mange ønsker å sette et personlig preg på gravsteinen til den som har gått bort.

Det kan være med et eget minneord, spesiell plassering av tekst, diverse religiøse tekster, sangtekster, dikt, sitater, egendesignet dekor, gravert- eller påsatt dekor som hånd/fot avtrykk, symboler, dyr, fugler, blomster, logoer, sandblåst- eller porselens bilde, krystaller, barneleker støpt i bronse eller gravlykter. 

Mulighetene er kun begrenset av fantasien. Vi strekker oss så langt det er mulig for å etterkomme de ønskene familiene har og bidrar gjerne med både tegning og design. I denne artikkelen ønsker vi å vise deg litt av det vi har vært med på å skape.

Denne steinen viser tydelig at musikk var en viktig del av livet til avdøde. Favorittbandet var A-ha. Familien ønsket derfor en strofe fra en av deres sanger skrevet i en sirkel rundt navnet- og datoene. De ble veldig fornøyd med resultatet, og ekstra spesielt ble det da manageren til A-ha tok kontakt med de pårørende. Han kunne fortelle at gutta i bandet synes det var både rørende og fint å høre at deres musikk hadde hatt så stor betydning for en av sine fans. 

Noen av våre steiner er helpolerte. Dette åpner for muligheten til også å bruke baksiden til dekorering, eller som plass til flere navn. 

Her er et eksempel hvor den har blitt benyttet til å hedre den avdøde med «Liverbird» og «You`ll never walk alone», tittelen på sangen som fansen synger fra tribunen. Det er vel kanskje ikke nødvendig å si at avdøde var Liverpoolfan?

Under ser du en gravstein fra 1956 som står på Skibotn kirkegård. Kunden ønsket her at vi skulle lage lik gravstein. De sendte oss bilde for å kunne kopiere dekor og utforming av gravsteinen. En fin måte å plukke opp gammelt design og beholde samme stilen på et familiegravsted.

Ved en av kirkene i landet hadde en familie vært ueheldige og glemt å betale festeavgiften på et gammelt gravsted. Graven ble dermed slettet i henhold til lovverket. Fortvilet over det inntrufne kontaktet de kirkevergen på stedet. Han visste råd og kontaktet oss i Gravstein24. Familien oversendte et bilde av gravsteinen som var slettet. Vi fant et emne i riktig steintype og tegnet ny identisk stein.

Det siste vi vil vise dere er hvordan et bilde av en far på skogstur ble inspirasjon til sandblåst dekor på denne gravsteinen. Som dere ser er mulighetene mange. Hva kunne du tenke deg? Ta gjerne kontakt med oss. Vi vet hvor mye det betyr for deg.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe i forbindelse med ditt kjøp, eller trenger veiledning.