Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss

Våre medarbeidere har lang erfaring og kan hjelpe deg med alle spørsmål du måtte ha om valg av gravstein, tilbehør, inngravering, levering og montering.

Våre hyggelige medarbeidere står klare til å hjelpe deg!

Marius Lervold

Marius Lervold

Tonje H. Døskeland

Tonje Hovland

Hege F. Wiik

Hege F. Wiik

Aina Hoff

Sarah Gusevik

Hos oss er det trygt å bestille gravstein!

Våre kundebehandlere hjelper deg både før, under og etter bestilling. Vi tar alltid kontakt etter en bestilling for å sikre at gravsteinen blir akkurat slik du ønsker.

Ofte stilte spørsmål

Her har vi besvart de spørsmålene som dukker opp oftest. Finner du ikke svar på det du lurer på?
Ta kontakt med oss.

Er det mulig å få steinen deres som helpolerte?

Ja, de aller fleste av våre steiner kan også leveres i helpolert utgave (bak og på sider i tillegg til foran). Vår pris på dette kr 3500,-.  Helpolering av stein velger du enkelt når du konfigurerer valgte gravstein. Kontakt oss gjerne hvis noe er uklart.

Hvordan få inngravert nytt navn på en stein som allerede er montert?

For steiner montert på Østlandet vil Ellingard Monument utføre nye inskripsjoner. I andre deler av landet har vi samarbeidspartnere som bistår med dette lokalt, slik at vi unngår å sende steinen tilbake til oss.

Må jeg betale noe ekstra for gravering, levering og montering?

Nei. Vi opererer med en totalpris for å gjøre det så trygt og enkelt som mulig for deg som kunde. Det vil si at prisen som er oppgitt før du trykker på «bestill knappen» er det du skal betale. Alle kostnader for gravering, levering og montering er inkludert i prisen.

Hvordan betaler jeg for steinen?

Etter at du har kontrollert teksten og sendt inn en bestilling, vil vi behandle bestillingen og bekrefte den med deg. Steinen blir gravert, levert og montert. Etter at steinen er montert vil du motta en faktura i posten som betales på vanlig måte i nettbank eller på ditt lokale postkontor.

Hva skjer etter at jeg har bestilt?

Når du trykker bestill vil du få tilsendt en ordrebekreftelse. Vår kundeservice tar kontakt med deg innen 24 timer på virkedager for å gå gjennom bestillingen og tilse at steinen og alle detaljer er slik du ønsker. Du får så tilsendt en endelig skisse som må godkjennes av deg. Etter at skissen er godkjent blir steinen ferdigstilt. Så sant forholdene tillater det forsøker vi å montere vi gravsteinen innen 24 virkedager.

Er det mulig å dele opp betalingen?

Ja. Du avgjør selv hvorvidt du vil betale med en gang, få faktura etter at steinen er montert eller dele opp betalingen i mindre beløp.

Kan jeg bestille gravstein om vinteren?

Ja, det kan du! Vi produserer steinen og oppbevarer den på vårt lager frem til været tillater montering. Frakt og montering er gratis, og du betaler først når steinen er montert.

Når kan dere tidligst montere gravstein etter vinteren?

Vi starter med montering i visse fylker i mars måned. Noen steder i landet kan man montere hele året, men vi anbefaler ikke montering i januar og februar da bakken ofte er veldig våt og steinen dermed kan helle.

Hva betyr det å være fester av graven?

Ved et dødsfall blir vanligvis den som besørger gravferden registrert som fester av graven.

Hvordan kan dere ha så lave priser på gravstein?

I Gravstein24 har vi valgt ut et begrenset antall og tilbyr kun de 24 mest populære steinene i standardsortimentet. Steinene blir effektivt bearbeidet i topp moderne produksjonslokaler utenfor Oslo.

Da vi har mange kunder i hele landet tar våre montører som oftest med seg flere steiner på sine monteringsturer. Ved innkjøp av råmaterialer får vi dessuten bedre priser enn de fleste da vi er en del av Ellingard Gruppen, som er landets største aktør innen naturstein.

Hvor mange navn kan man ha på en gravstein?

På våre aller minste modeller er det begrenset plass til inngravering av flere navn. Hvis det er ønske om å ha flere navn på samme gravstein anbefaler vi en større stein. Er du i tvil, vil du få et godt inntrykk av hvordan det hele vil se ut når du fyller inn ønsket tekst i bestillingen.

Hvor lang er leveringstiden på en gravstein?

Alle steiner vi tilbyr i Gravstein24 ligger på vårt verksted i Vestby utenfor Oslo. Dette gjør at vi kan garantere montering over hele landet i løpet av 24 virkedager etter godkjent skisse.

Hvilken farge bør vi velge på skriften?

Som regel anbefaler vi at det er god kontrast mellom stein og skrift.

  • Hvit og sølv egner seg best til mørke steiner og svart til lyse steiner.
  • Gull kan brukes de fleste steiner. (Bladgull kun på polert stein)

Skriften vil vanligvis bli gravert inn i steinen og deretter fylt med ønsket farge. Holdbarheten på skriften vil variere mye ut fra lokale forhold (vær, vind, forurensning i lufta etc). Mange velger å foreta en grundig rens av stein og oppmaling av bokstaver ca hvert 15 år.

Hvilken gravstein krevet minst vedlikehold?

En helpolert gravstein med dyp skrift krever minst vedlikehold. Hvis du synes det er fint at det gror mose og lav på steinen, kan løsningen være å velge grove eller flammeblåste overflater.

Hvordan bør en gravstein vedlikeholdes?

Forurenset luft, mose og fugleskitt sliter på alle gravsteiner og dette krever vedlikehold. Man kan selv vedlikeholde steinen ved å spraye på en mild såpe og bruke myk skurekost. Vær forsiktig med skriften. Vi anbefaler at man vasker gravsteinen med mild såpe og vann to ganger i året.

Bruk av stål eller andre metaller kan forårsake rustdannelser og riper. Det er også viktig å være forsiktig når man vasker i nærheten av inskripsjonen og dekor på gravsteinen, disse kan bli skadet av en hard børste. Hvis det har begynt å gro mose eller lav i skriften på gravstein, kan man forsøke å fjerne dette med et verktøy av hard plast eller tre. Rustvann, smuss og stearin kan sette seg i steinens porer og medføre forvitring, derfor bør kranser, lys og fakkelbokser monteres slik at de ikke kommer i direkte kontakt med steinen. Gravlys bør stå i egen gravlykt.

Kan man montere lykter på gravsteinene?

Noen av våre gravsteiner har en egen nisje eller hull for lykt. Ønsker man lykt på gravstein uten dette er det fullt mulig. De aller fleste lyktene vi fører kan monteres i front på gravsteinen.

Er lyktene fastmontert til steinen?

Ja. Beklageligvis forekommer tyveri også ved kirkegårdene. Vi har derfor valgt å feste lyktene til gravsteinen for i størst mulig grad unngå dette problemet.

Kan man ha bilder på gravsteinen?

Mange etterlatte av unge mennesker velger et bilde av den avdøde på gravsteinen. Dette kan enten være et porselensbilde eller et sandblåst bilde. Sandblåst bilde kan kun lages på sort stein. Det kan være bilde av avdøde eller et annet motiv. Send oss bilde så kommer vi med forslag og løsninger.

Aktuelt

Ble godt ivaretatt da jeg kjøpte gravstein på nettet

I en svært tøff og vanskelig periode valgte Helene å utsette kjøpet av gravsteinen. Da overskuddet kom tilbake bestilte hun steinen billig og enkelt på nett. Dette viste seg å være en god beslutning.

Gravstein behøver ikke være dyrt

Mange blir positiv overrasket over at det nå er mulig å skaffe gravstein til lave priser på nettet.

Enkelt å handle gravstein på nett

Vi hadde hørt en del om hvor dyrt det var å gi noen som står en nær en verdig avskjed. Da min mor gikk bort tidligere i år ble vi imidlertid positivt overrasket over hvor enkelt det var å bruke nettet til å finne en fin gravstein til fornuftig pris.